בלוגים

הטכנולוגיה חיה ובועטת, אך לא רק... גם האנשים המובילים אותה- אלה שעומדים בחוד החנית של עולם החדשנות. מידי פעם הם מצוטטים לאחר שהצהירו הצהרה כלשהי, הביעו דעה או שניסו לחזות את העתיד.

כמו ב-6 השנים האחרונות, גם השנה מוציא אתר Stack Overflow סקר המגלה למפתחים מידע שלא בטוח שהם יודעים על עצמם. השנה, מסתבר, בוצע הסקר הנרחב ביותר אי פעם מבחינת כמות נסקרים. ...

קובץ אינו תקין

תבונה מציגה: פורטל המוזיאונים החדש של ישראל

יום ראשון 11 אוקטובר 2015

חברת הבת שלנו תבונה פתחה את השנה באווירה של תרבות: בחודש שעבר, לאחר שנתיים של עבודה מאומצת, עלה לאוויר פורטל מוזיאונים מקיף, חדשני ויוצא דופן.

לפרויקט הייחודי נבחרה חברת תבונה על ידי משרד ראש הממשלה ומשרד התרבות במטרה לבנות פורטל ידידותי שיחבר בין ציבור הגולשים לעולם המוזיאונים והמיצגים. הרעיון שעמד מאחורי הפרויקט היה ליצור מתחם דיגיטלי זמין ונגיש שיחשוף את הגולשים לשפע הרב המוצע כיום במוזיאונים השונים.

מסיבה זו היה ברור כי על האתר להיות ברמה ויזואלית גבוהה במיוחד, שכן עליו להציג בצורה איכותית את מגוון הפריטים השמורים במוזיאוני ישראל - החל ממסמכים היסטוריים, דרך פריטי ארכיאולוגיה ומטבעות וכלה בחפצי אמנות.

כבר במבט ראשון בפורטל מתקבלת התחושה שהוא מציע חוויית גלישה מסוג אחר. הפורטל מכיל מידע מפורט על יותר מ-55 מוזיאונים מובילים בישראל, כולל תמונות המוצגים ופרטים, כמו גם סרטוני וידאו שהותאמו במיוחד לאתר, גישה ישירה למנוע החיפוש האירופאי הגדול 'אירופיאנה', אפשרות סינון מידע על פי מגוון פרמטרים, מידע במספר שפות ועוד.

לצד המידע על המוזיאונים ניתן לקבל מידע על למעלה מ-900 תערוכות המוצגות ברחבי הארץ, על תערוכות מרהיבות שהוצגו בעבר ועל תערוכות דיגיטליות שנבנו באתר. האתר עוצב כאתר רספונסיבי, ולמעשה כל אחד יכול לצפות בו בכל שעה ובכל מקום.

מכיוון שמדובר בפרויקט לאומי חשוב מאין כמוהו, תוכנן האתר בקפידה ונבנה כאתר ידידותי שיתאים לכולם - חוקרים ותיירים, תלמידים ומורים, מטיילים וחובבי היסטוריה.

לפורטל: http://museumsinisrael.gov.il

support@sqlink.com ר"ג: 03-6111444, ירושלים: 03-6111480 03-7525777 סניף רמת גן: רחוב מנחם בגין 11, מגדל רוגובין-תדהר סניף ירושלים: עם ועולמו 3, גבעת שאול, קומה 2 תא דואר: 20, מיקוד: 52681